Pajer för nyzeeländare är som baguetter för fransmän och pasta för italienare. När pajmannen Tom flyttade till Sverige från pajlandet Nya Zeeland så kan du förstå att han saknade pajer. Och då menar vi inte de vanliga, ganska trista pajerna som ofta är en äggstanning med smak. Det Tom saknade var de äkta, överbakade portionspajerna, som tack vare sina lock håller fyllningen oöverträffat fräsch och smakrik.
Och sedan är det formatet, det är så enkelt att äta gott. Ta pajen i handen och ät, inga konstigheter – “sweet as” som vi skulle säga i Nya Zeeland. Om man vill vara lite fancy så lägger man pajen på en tallrik, serverar med sallad och sås och voilà, festen kan börja.
Så därför, kära vänner, startade vi NZ Pies. Vi tog ett koncept från ett litet land på andra sidan jorden, där man äter nästan 70 miljoner pajer om året, och startade ett bageri i Katrineholm. Recepten utvecklar vi själva och under åren har tusentals pajer spridits near and far. Vi är bara i början av denna resa för vår vision är en pajrevolution – Damned Good Pies for all helt enkelt!